Wild Festival Groningen Main Event
Je festivalticket is inclusief 2 munten en een prachtig proefglas (ca. 10cl). Op het festival kan je munten kopen van €2,50 per stuk.
Alle ticketprijzen exclusief €0,99 servicekosten.
Zaterdag 23 november 2019
Sessie I

Sessie I van het festival.

€17,50
13:30 - 17:30
EM2
Groningen
Sessie II

Sessie II van het festival.

€17,50
18:30 - 22:30
EM2
Groningen
Foodcourt

'Good Food' van De Wilde Slager, Fermenthings, Wilde Wadoesters en Dhana Chocola. Je kunt met dezelfde munten betalen als voor je drankjes.

14:00 - 22:00
EM2
Groningen
Wild Weekend
Donderdag 21 november t/m zondag 24 november 2019
Wild Weekend @ Bierlokaal Café De Koffer

Special Guests, proeverijen (zie de Side Events hieronder) en naast de uitgebreide bierkaart hebben ze voor de gelegenheid een extra bierkaart met de mooiste sours!

Hele weekend
Café De Koffer
Groningen
Wild Weekend @ Café De Toeter

Veel proeverijen, (zie de Side Events hieronder), bier-spijs combinaties en een speciale bierkaart.

Hele weekend
Café De Toeter
Groningen
Side Events
Alle side events zijn toegankelijk zonder festivalkaarten.
Alle ticketprijzen exclusief €0,99 servicekosten.
Donderdag 21 november 2019
Beer& Diner

De mannen van Beer& zullen voor de gelegenheid een speciaal bier-spijs menu koken met 3 verschillende wilde bieren, geselecteerd door Bierselect.

€35
19:00
Beer&
Groningen
Special Guests: Huisstekerij h.Ertie + Brouwerij Vandenbroek

Huisstekerij h.Ertie en Brouwerij Vandenbroek zijn te gast bij Bierlokaal Café De Koffer. Toon en Uli kennen elkaar al jaren en delen hun passie voor geuze graag! Speciale flessen zullen te drinken zijn aan de bar.

Voor dit event is het niet nodig om tickets aan te schaffen, gratis entree!

20:00 - 23:00
De Koffer
Groningen
Vrijdag 22 november 2019
Huisstekerij h.Ertie Tasting

Tijdens deze speciale proeverij kunnen liefhebbers kennismaken met maar liefst 8 verschillende geuzes en lambieken, geschonken door de beroemde Huisstekerij h.Ertie. Jonge en oude lambiek, verschillende geuzes (oa. met zeer oude lambiek), een verrassing en een speciaal afsluitertje.

€45
14:30 - 17:00
De Toeter
Groningen
À Tue-Tête! + Oersoep Tasting
'Vintage and Koelschip beers'

À Tue-Tête! uit Aigle, Zwitserland en Oersoep uit Nijmegen, Nederland bundelen de krachten tijdens deze uitdagende tasting. À Tue-Tête! neemt een aantal vintage bieren mee uit eigen kelder en Oersoep zal hun Koelschip bieren laten proeven! 6 bieren (3x À Tue-Tête! + 3x Oersoep).

€25
15:00 - 17:00
De Koffer
Groningen
Wilde Chutney Cheese + Beer Sessions:
'Dancing on the cusp of beer, cider and wine'

Open die grenzen en verken! Dit is een persoonlijke selectie van onafhankelijk biersommelier Elaine Olsthoorn waarin ze bieren van Cantillon, Kent Falls Brewing, Ale Apothecary en een cider van Revel Cider presenteert, gecombineerd met bijzondere kazen uit Groningen en omstreken.

3 bier/cider + 3 kazen

Sessie 1 15:30 - 17:00: Cantillon, Kent Falls Brewing & Revel Cider

Sessie 2 19:30 - 21:00: Cantillon, Kent Falls Brewing & Ale Apothecary.

De MS Ludina is te vinden tegenover Café De Toeter.

€25
15:30 - 17:00
19:30 - 21:00
MS Ludina (boot)
Groningen
Bokke 101% Geuze Tasting

Team Bokke komt met hun befaamde 101% geuze tasting naar Groningen!

Lambiekbieren hebben een ‘sence of place’ in tegenstelling tot elke andere bierstijl. Hoewel de brouwerijen zich in hetzelfde Pajottenland bevinden, heeft elke brouwerij zijn eigen mix van inheemse gisten en bacteriën, die vrij door de lucht stromen en in het wort vallen tijdens de nachtelijke blootstelling aan de lucht in het koelschip. In deze proeverij gaan we 4 verschillende lambieken en 4 verschillende geuzes verkennen.

Eerst proeven we 4 lambieken naast elkaar om de verschillende aroma's, smaken en kenmerken te ontdekken. Daarna proeven we 4 geuze-blends, gemaakt met dezelfde lambiek. Elke geuze-mix heeft 50% van één lambiek en gelijke verhoudingen van de drie andere lambieken. (Dat is een volle 101% geuze, ik was nooit goed in wiskunde).

Door deze proeverij kunnen we ontdekken hoe de verschillende lambieken zich samen in de fles ontwikkelen. Elke deelnemer krijgt 8 glazen (elk 7 cl), zodat we alle verschillende bieren tijdens de proeverij kunnen vergelijken.

Uitverkocht.

€35
17:30 - 19:30
De Toeter
Groningen
Nevel Artisan Ales + Brauerei J. Kemker Tasting
'Herbal beers'

Brauerei J. Kemker en Nevel Artisan Ales nemen je mee op reis langs verschillende bieren met bijzondere ingrediënten. Beiden staan bekend om hun niet-alledaagse gebruik van ingrediënten en vertellen je er graag alles over tijdens deze gecombineerde tasting.

6 bieren (3x Nevel + 3x Kemker).

€25
17:00 - 19:00
Baxbier
Groningen
Wild Creatures + Rockin’ Ludina Tasting
'Local Fruit'

Wild Creatures - de enige wild vergistende brouwerij van Tsjechië - en local heroes Rockin' Ludina uit Groningen en zullen tijdens deze proeverij verschillende van hun mooiste barrel aged bieren laten proeven waarin lokale fruitsoorten zijn gebruikt.

6 bieren (3x Wild Creatures + 3x Rockin' Ludina).

€25
20:00 - 22:00
De Toeter
Groningen
Zaterdag 23 november 2019
Fermenthings Kimchi Workshop

Fermenthings organiseert een Kimchi Workshop tijdens het Wild Festival. Tijdens de workshop leer je de basis van het fermenteren, ga je Kimchi maken, ga je naar huis met je eigen pot en kan het fermenteren beginnen!

€25
15:00 - 16:30
EM2
Groningen
Wild Pluk Excursie: Groene Avonturen

Ga mee met de gids van Groene Avonturen. We beginnen de wandeltocht met een Wild bier met in het wild geplukte kruiden/fruit van Nevel. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar eetbare planten, niet-alledaagse ingrediënten, die overal in het wild groeien. Als het vol is komt er een extra sessie.

Verzamelen voor de entree van EM2 (dus ook toegankelijk zonder festivalticket).

€15
14:00 - 15:00
EM2
Groningen
Zondag 24 november 2019
Herberg Onder de Linden
Bier Spijs Lunch

We sluiten het weekend af op het hoogste culinaire niveau van Groningen, het enige restaurant in Groningen met een michelinster: Herberg Onder de Linden!

De derde editie van de Bier Spijs Lunch staat in het teken van wilde bieren, met twee bijzondere gasten: Tommie Sjef en Raf Soef (Bokke).

Tijdens deze 10 gangen lunch worden 4 bieren van Bokke en 4 bieren van Tommie Sjef Wild Ales gecombineerd met de mooiste gerechten.

Prijs is all-in, aperitief, 8 gerechten, koffie/thee met friandises.

Uitverkocht.

€110
12:30 - 17:00
Onder de Linden
Aduard